Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

The Rolling Stone Mama


Για αρχή ας συστηθούμε:

Είμαι έγκυος! Η σκέψη με συναρπάζει. Το ήθελα πολύ. Περάσαμε δύσκολα για να φτάσουμε εδώ. Μία παλίνδρομος με δίδυμα πριν δυο χρόνια που κάθε γυναίκα ξέρει πόσο άσχημα σε κάνει να νιώσεις μία τέτοια απώλεια. Εκτός από άχρηστη, αναρωτιέσαι αν θα ξαναμείνεις έγκυος. Όταν λοιπόν αυτό το τεστ σημάνει εγκυμοσύνη λάμπεις από χαρά.

Το έμαθα στις διακοπές. Και περίμενα να γυρίσω για να το ανακοινώσω. Βίωνα αυτό το όμορφο καλοκαιρινό ξεκίνημα με πολύ αισιοδοξία μέχρι που η εγκυμοσύνη μου έδειξε το δεύτερό της πρόσωπο. Ναυτίες, μία μικρή αποκόλληση. Αυτό αρκούσε για να κλειστώ σπίτι και να χαθεί η μαγεία…

Έφταιγαν οι ορμόνες ή μήπως η πεθερά που έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνα γιατί ανησυχούσε και για να τα πούμε, οι άλλες μαμάδες- καλοθελητές που με βομβάρδιζαν με συμβουλές και ατάκες θρίλερ: θα κλειστείς λίγο, για τα υπόλοιπα πέντε χρόνια της ζωής σου, αλλά μην ανησυχείς, είναι ωραία στις παιδικές χαρές. Η εγκυμοσύνη άρχισε να γίνεται τρόμος και το πιο τρομαχτικό από όλα είναι το πώς αυτό το τόσο όμορφο συναίσθημα της αναμονής του καινούργιου μπορεί τελικά να γίνει απειλή!

Δηλαδή, τι μένει για ένα άτομο που του αρέσει να βγαίνει, να χορεύει, να πηγαίνει σινεμά, θέατρο, βόλτες και ταξίδια; Να μεταλλαχθεί σε μάνα - κονσέρβα; Τυποποιημένη δηλαδή. Χωρίς επιλογές. Και αν στο αίμα της βράζει ροκ διάθεση; Αν έχεις μία προσωπικότητα ρε παιδί μου; Αν δεν θέλεις να φτιάξεις το παιδικό δωμάτιο με πριγκίπισσες και νεράιδες; Αν θέλεις το παιδί σου μαζί σου στις διακοπές; Αν δεν θέλει να χάσει τους εναπομείναντες φίλους της – γιατί το ¼ το χάνεις με το που ανακοινώνεις τα νέα. Αν θέλεις να συνεχίσεις να είσαι ερωτευμένη; Τότε; Πού πας; Τι κάνεις; Υπάρχουν μέρη για εμάς που θέλουμε να μείνουμε rolling stones μαμάδες;

Αυτό είναι το ερώτημα και για αυτό είμαστε εδώ, εγώ, το μωράκι και εσείς, για να συμβάλουμε με συμβουλές, ιδέες και εμπειρίες στην διαιώνιση των γυναικών που είναι rolling stones, για να μην αφήσουμε να χαθεί αυτό το είδος έτσι άδοξα από τις μανάδες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Για να μείνουμε σέξι, χαρούμενες, ανοιχτόμυαλες και να περνάμε καλά εμείς τα παιδιά μας, οι άντρες μας και οι γύρω μας. Και με αυτά τα μυαλά να κάνουμε παιδιά ευτυχισμένα. Που να μας βλέπουν ευτυχισμένους, όχι περιορισμένους. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας.

Διαδρομές…

Μπορεί η διαδρομή μέχρι το Σύνταγμα να είναι μικρή, αλλά όταν είσαι με την κοιλιά να τα πράγματα δυσκολεύουν. Με μεγάλη μου χαρά διαπιστώνω ότι υπάρχουν παιδιά κυρίως νέα που με παρατηρούν και μου δίνουν τη θέση τους. Οι μεγαλύτεροι είναι που κάνουν ότι δεν σε βλέπουν. Ζήτω οι πιτσιρικάδες! Θέλω να μείνω για πάντα νέα στην ψυχή. .

Τσιγάρο

Το έχω κόψει και το έχω ξαναρχίσει πέντε με έξι φορές. Μία αναποφασιστικότητα δείχνει αυτό, το ξέρω. Κάνω όλη την προσπάθεια και μόλις βρεθώ με ένα ποτηράκι κρασί και κανά φίλο πιο ομιλητικό παίρνω ένα καμελάκι και αρχίζει η κατρακύλα. Θέλω να πω ότι έχω κατανόηση και στις δυο πλευρές, έχω περάσει και από τα δυο. Δεν μισώ τους καπνιστές ούτε είμαι με τους φανατικούς αντικαπνιστές. Εγώ προσωπικά σαν rolling stone mama δεν θέλω να καπνίζω ούτε να με φλομώνουν. Πού να πάω; Ο αντικαπνιστικός νόμος πήγε περίπατο. Μόνο στα starbucks. Και στο petit fleur (πλατεία Αγ. Νικολάου 2, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 - 68.14.825 & Oμήρου 44, Kολωνάκι). Ξέρετε άλλα καφέ;

Ευχαριστώ…

Την υπάλληλο στον Κωσταντινίδη Αγίας Παρασκευής http://www.konstandinidis.gr/menu.html. Με εντόπισε τα Χριστούγεννα και παραβίασε μία τεράστια σειρά για να με εξυπηρετήσει. Την ευχαριστώ για την ευαισθησία της. Είναι η μοναδική περίπτωση που έχω να αναφέρω που μου δίνουν προτεραιότητα!

Ιδέες διακόσμησης

Για όλες εσάς που δεν συμβιβάζεστε με το κοριτσίστικο ροζ και το αγορίστικο μπλε, που θέλετε να ξεφύγετε από τα αρκουδάκια και τα κορδελάκια μπείτε και δείτε μερικές ιδέες εδώ:

http://www.kinderraeume.com/

http://www.debreuyn.de/

Μην παραδίδεστε…

Κυκλοφορούν μανάδες τρομοκράτες που σε υποδέχονται με την ατάκα: καλωσόρισες στο club μας. Ή αλλιώς: τώρα έγινες μία από εμάς. Ή αλλιώς τέρμα η μποέμ ζωή. Από εδώ και πέρα κλεισούρα, συζητήσεις μόνο για παιδιά και πεθερές. Θα πάνε να σας τρομάξουν, να σας πούνε πόσο ρουτίνα έχει γίνει η ζωή τους, πως πρέπει να συμβιβαστείτε με την TV. Όχι. Η sony δεν σώνει. Κλείστε τα αφτιά σας. Μην τις αφήνετε να σας προϊδεάσουν ότι όλα θα είναι σκατά. Γιατί από εκεί ξεκινάει η πλύση, πριν γεννηθεί το μωρό. Το μωρό δεν πρέπει να σας βρει λυγισμένες και παραδόπιστες. Όλα αυτά είναι μπλόφες. Αυτό μην το ξεχνάτε.

Children Friendly Μέρη – Δεν θα κλειστώ σπίτι ποτέ!

Εννοείται ότι τα ψάχνω από τώρα. Για να είμαι έτοιμη όταν έρθει η ώρα.

Το pure bliss στο κέντρο της Αθήνας, Ρόμβης 24 http://www.purebliss.gr/ Όλα βιολογικά, ακόμα και η σαντιγύ στο σουφλέ σοκολάτας! Φοβερή ποικιλία σε τσάγια και ροφήματα, ωραίες σαλάτες και σάντουιτς και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον που διαθέτει καθίσματα για μωρά! Είδα με τα μάτια μου γονείς να πίνουν το κρασί τους κατά τις 8 με το μικρό τους παιδί, ένα θέαμα που σπανίζει!

Στο εστιατόριο του ΙΚΕΑ υπάρχει χώρος για παιδιά με μερικά παιχνίδια όπου και γίνεται προβολή ενός dvd. Είναι ξεκούραστο.

Στην Πιπεριά στο Ψυχικό http://www.piperia-seafood.gr/ έχουν κάθισμα για παιδιά! Και απαγορεύεται το κάπνισμα στο ισόγειο.

Φοβερή ανακάλυψη είναι ότι στο καφέ του βιβλιοπωλείου Ελευθερουδάκης στην Πανεπιστημίου υπάρχει αλλαξιέρα. Σε όλη την Αθήνα δεν βρήκα ένα καφέ, ούτε στα Sturbucks με αλλαξιέρα. Το ψάξιμο συνεχίζεται.

22 σχόλια:

  1. Μου άρεσε τόσο πολύ αυτό το πρώτο κείμενο που ζηλεύω που δεν είμαι μαμά! ένας θαυμαστής σου ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τια θα γίνει, θα μας δώσεις την κόρη σου για νύφη; Εγώ με τη Νικόλ πάντως το έχουμε κλείσει, ο γιος μας θέλουμε να έχει προτεραιότητα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...ένα αισιόδοξο μήνυμα για τις γυναίκες που θέλουν ν αποφύγουν τον τίτλο...'μαμάδες-κονσέρβες'..ΜΠΡΑΒΟ,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. symfwnw kai epafksanw.na systithw kai egw. exw ena mikro mpompira, 17minwn kai zw berolino.eimai egkyos ksana kai genika me exoun purpolisei arketa me tis plyseis tous!omws nomizw pws krataw..erxomai syxna athina.

    erwtevesai kai kaneis paidia kai thes na kratiseis tin proswpikotita sou. sigoura kapoies allages tha erthoun alla den einai tromaktikes. allwste apo tote pou gennithikame exoume allaksei 10000fores. eksartatai kai me ti atoma synanastrefesai. I katigoria: afto na to kaneis etsi, afto einai to swsto einai enoxlitiki, alla yparxei se megalooooo pososto. oi goneis mas kai oi goneis tou antra mas episis paizoun rolo. afto pou telika metraei einai to zevgari !na pername kala.

    kafe: athina eimai kathe ligo kai ligaki me ton mikro kai exw entopisei ta eksis. sxedon panta exei kalo kairo, mporeis na katseis eksw. den se flomwnoun ekei. poli wraio einai kai to verde ston xolargo pou einai mesa se parko. kai exei kai paidiki xara. entaksei kai afto mesa sto programma einai!
    portes psyxiko: exei antikapnistiko dwmatio kai wraies salates me laxanika kai xaloumi-xaxaxxa.
    estiatorio super sta eksarxeia giantes!exei episis paidiko kathisma kai einai oloi poli filikoi.
    allaksiera: exei sto mothercare stin ermou. se periptwsi pou eisai downtown kai xreiasteis. polloi allazoun sto karotsi wherever.

    me to kalo rock mama!and we love your topic
    yg. wraia site!!!xaxaxxa,,allo ena pou aksizei:
    http://www.schoener-wohnen.de/einrichten/kinderzimmer
    filakia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Super!!! Υπάρχει ελπίδα! τρέχω να γίνω μάνα!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μερη υπαρχουν πολλα αν θελεις να συνεχισεις να ζεις φυσιολογικα.
    σαββατο μεσημερο στο αλταμιρα του κολωνακιου ειναι μερα που παμε ολοι με τα παιδια μας και δοκιμαζουν κι αυτα πιο περιεργες γευσεις.
    στο ιλ ποστινο το ιταλικο στη δελφων επισης χωρις τσιγαρο.
    ολα τα fridays για κατι πιο αμερικανικο και ωραιες μαργαριτες για τη μαμα και τον μπαμπα.
    θα σας γραψω κι αλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Polu kalo kai symfwnw mazi sou! Katastasi apeirou kalous i rolling stone mother! Min allaxseis pote kai propantwn makria apo tis konservres! Einai pio wraia na Zeis aneta tin zwi sou me To baby sou kai ton kalo sou! San na min allaxse pote tipota!!!!!!
    Aggelina kai Alexandros 45 imerwn vgikame già ton prwto mas kafe tin 7i imera me -3 vathmous kai pigame sto parakmiako alternative kafe tis geitonias mas!!!
    Keep going

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγγελίνα, αν γίνεις αναγνώστης μάλλον δεν θα έχεις πρόβλημα με τα posts. εναλλακτικά πρέπει να έχεις λογαριασμό στο google.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Euxaristw polu gia to help... Gia na doume ti psaria tha piasw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στο μόνο που συμφωνώ με τις μαμάδες κονσέρβες είναι το καλσωσήρθες στο club ... δηλαδή στη ζωή μετά ... νομίζω πως δεν υπαρχει μεγαλύτερο αξίωμα στη ζωή από το να αποκτησεις παιδί, σε κάνει να θέλεςι να γίνεις καλύτερος, εγω τουλάχιστον έτσι το βιώνω. Για πολλούς η γέννηση του παιδιού σημαίνει περιορισμους, για μένα σημαίνει περισσότερες επιλογές, ευκαιρία να γνωρίσεις νέους ανθρώπους και να κάνεις νέα πράγματα (αρκεί να αντέχεις την κούραση...). Όταν η κόρη μου ηταν 28 ημερών ξεκινήσαμε και πήγαμε οδικώς από Αθήνα Γιάννενα (και όχι με δυο παπούτσια πάνινα αλλά με ολο τον εξοπλισμό), κάναμε βέβαια 9 ώρες, είχε ομως την πλάκα του. Σου εύχομαι καλή συνέχεια και να μην έχεις φόβους για το αν θα γίνεις μάνα κονσέρβα, μπορείς να είσαι αυτό που θες και να ζεις τη ζωή σου όπως θες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Milwntas gia allaxsieres pira apo to Internet mia allaxsiera già exsw markas built pou einai ftiagmeni apo to' uliko tis stolis twn katadutwn! Oses fores exw vgei tin pernw mazi mou kai einai volikotati opou i uparxoun kai den uparxoun allaxsieres! Stin teliki yparxei kai to karotsi! Ekei allaxsa exthes ton alexandro mias kai i toualeta tou kafe itan aisxri!
    Kisses

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Già na metafereis sto baby sou kai an theleis na thilazeis exsw xwris na se vlepei olos o kosmos-egw to kanw sunexeia opou kai an pame- einai ta pouch i slings volika diakritika kai fainetai oti aresoun sta babies!! Meta uparxoun kai oi mplouzes thilasmou pou anoigoun mono sto stithos egw tis pira apo to pixmania.it kai i marka einai quarantasettimane exei kai site.
    Kisses
    aggelina&alexandros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Aggelina boreis na mou peis apo pou pires tin allaxiera?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Kalimera tin allaxsiera tin pira apo to pixmania to italiko www.pixmania.it logw tou oti eimai italia. Thes na to psaxsw na dw ean mporeis na to pareis kai esu? I marka pantws einai built pou mou fainetai oti den einai italiki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Sta agglika einai I etaireia built kai to proion cushy pad (I changing pad)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Mipos diaper bag? http://www.builtny.com/bags-all/diaper-bag.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. To diaper einai gia ola ta mwroudiakia sto site oute kai egw to vrika! ama to vreis sto google kai sou aresei sto pernw egw ean den mporeis kai sto fernw ellada ton iounio omws....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Oxi akoma. Perimeno apo mera se mera. Kano nesting tora.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Kai egw nanourisma! Na mas enimerwseis!Einai ola etoima? MIA rolling stone mama prepei na ta exei ola etoima alla kai tipota
    kalunixta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. nai gennise i rolling stone mama!!sygxaritiria Maraki&Alexandre gia to neo mikro melos: Hlektra. einai apla teleiaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!na sas zisei!

    we love you from berlin

    ΑπάντησηΔιαγραφή