Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Easter Bunnies


Το Πάσχα έρχεται και κάθε Rolling stone mama πρέπει να έχει φρέσκες ιδέες, αλλά και φρέσκα αβγά. Εγώ λογικά θα είμαι στο μαιευτήριο, αλλά σας γράφω μερικές πασχαλινές προτάσεις.

Ένα παινίδι είναι να τυλίξετε τα αβγά σε χρωματιστό χαρτί και να βάλετε τα πιτσιρίκια να το βρούνε. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα τα τρώνε, αλλά θα διασκεδάζουν κιόλας. Σκεφτείτε το, είναι ένα καλό κόλπο για να μην καταλήξουν όλα τα αβγά στα σκουπίδια.

Άλλο παιχνίδι, γερμανικής καταγωγής, που θέλει κήπο: βάζετε τα αβγά στον κήπο και χορεύετε ανάμεσά τους. Σκοπός είναι να μην τα πατήσετε. Αλλά επειδή τα παιδιά σίγουρα θα τα πατήσουν κάντε το μόνο αν έχετε όρεξη για μάζεμα.

Ώραίο κόλπο βαφής αβγών: βάλτε αυτοκόλλητα στα αβγά και βράστε τα έτσι μέσα στο χρώμα. Αφήστε τα να στεγνώσουν σε χαρτί κουζίνας και βγάλτε τα αυτοκόλλητα. Έτσι αποκαλύπτεται το σχέδιο του αυτοκόλλητου. Μπορείτε να κάνετε φανταστικά σχέδια.

Για φυσικές βαφές ριξτε στο μείγμα νερού - ξυδιού φυσικά υλικά: Για καφέ τυλίγεις τα αβγά στην φλούδα κρεμμυδιού, για ροζ το βράζεις σε ζωμό παντζαριού, για πορτοκαλί σε καρότα και πάπρικα, και για κίτρινο σε κουρκουμά - βρίσκεται στο curry.

Για όσες έχετε μεγαλύτερα παιδιά αφήστε τα να βάψουν τα αβγά τους με μη-τοξικές μπογιές. Η διακόσμηση αβγών μπορεί να είναι πολύ δημιούργική απασχόληση.

Αυτά easter bunnies μου. Τα λέμε σύντομα. Keep in touch.
A rolling stone mama

1 σχόλιο:

  1. poli wraies idess aftes me fysikes vafes avgwn rock mama!!
    mia akoma idea -tin opoia mou eipe i mama mou-einai na deseis fylla louloudiwn i dentrwn-elexte min einai toxika ta louloudia i dentra, giati einai paraaa polla- kai na ta desete me toulpania. p.x valte ta gnwsta kai safe xamomili i elia kai apo panw toulpani... kai einai ontws wraio me megalytera paidia kai san apasxolisi.
    dimitra

    ΑπάντησηΔιαγραφή